Over de Mix

Uitstekende bereikbaarheid

Trein

In De Mix woon je vlakbij station Utrecht Overvecht. Het is nog geen kwartier lopen. Stap in de trein en je bent binnen een paar minuten op station Utrecht Centraal. Het belangrijkste spoorwegen knooppunt van Nederland. Bestemmingen Hilversum, Baarn en Zwolle bereik je rechtstreeks vanaf station Overvecht.

Auto

De auto pak je als je grote(re) afstanden gaat overbruggen. Het is nog geen vijf kilometer rijden naar de A27. Zo draai je al binnen tien minuten de snelweg op. Het complex beschik niet over privé parkeerplaatsen. Achter het complex grenzend aan de binnentuin zit een openbare parkeerplaats waar je gratis je auto kunt parkeren.

Met de fiets en lopend

Maar ga vooral ook op fiets of ga wandelen. Meer heb je door de centrale ligging niet nodig. De binnenstad van Utrecht is nog geen drie kilometer fietsen. Geniet van het groen in Noorderpark Ruigenhoek of de Maarsseveense plassen. Of bezoek jij liever een fort? Fort aan de Klop en fort Blauwkapel zijn op fietsafstand. In Overvecht vind je alles wat je nodig hebt. Het complex beschikt over een gezamenlijke fietsenstalling.

Voorzieningen in de omgeving

Overvecht is jouw dorp in een stad. Hier doe jij je boodschappen, ga je sporten bij één van de vele sportgelegenheden, bezoek je de bibliotheek of vind je de creatieve- en culturele activiteit die bij jou past. In de buurt wordt alles aangeboden.

Winkelcentrum Overvecht

Alsof de buurt nog niet genoeg te bieden heeft, vind je hier ook winkelcentrum Overvecht. Inwoners uit andere wijken van Utrecht komen hier speciaal voor naar Overvecht. Woon je in De Mix, dan loop je er zo heen. Je gaat naar winkelcentrum Overvecht om te shoppen, om boodschappen te doen, een cadeautje te kopen of voor je klusbenodigdheden tijdens je verhuizing. Maar dat is niet alles, ook de horeca zijn ze in het gezellige winkelcentrum met meer dan honderd winkels niet vergeten.

Ontspannen wonen in Overvecht voor groot en klein

Naast de hoogbouw, zoals je die in een stad vindt, is Overvecht groen. Het is zelfs de groenste wijk van Utrecht. Hier staan de meeste bomen per inwoner. Ga naar het park voor een picknick, of gebruik de groene ruimte om te sporten. Met je kinderen bezoek je één van de verschillende speeltuinen of ga je bijvoorbeeld naar de stadsboerderij. Wat jouw vorm van ontspanning ook is, het zal niet moeilijk zijn om het hier te vinden.

Samenwonen in De Mix

Waarom De Mix? De naam zegt het al. Een mix van mensen leeft hier samen. Naast elkaar en met elkaar. De gebouwen vormen samen met het binnenterrein, dat mee ontwikkeld wordt, een gezonde en sociale leefomgeving waar inwoners elkaar vinden en verbinden.

Duurzaam wonen

Door de zonnepanelen op het dak zijn alle algemene ruimtes in De Mix energieneutraal. De zonnepanelen worden gecombineerd met een klimaat adaptief dak, ook wel een waterbergend dak genoemd. Het heeft onder andere als groot voordeel dat het, in onze steeds warmer wordende zomers, de hitte piek afvlakt. Bij heftige regenval, ook iets wat we steeds vaker zien in Nederland, heeft een waterbergend dak als voordeel dat het regenwater wordt opgenomen en daardoor beter te reguleren is. Het regenwater wordt vervolgens opgevangen in de regenton van het gebouw. Hier kunnen de bewoners de planten mee water geven. De appartementen zelf zijn gasloos, hebben allemaal een eigen lucht water warmtepomp voor koeling en warmte en er worden speciale (plasma) filters geplaatst. De filters verhogen de luchtkwaliteit in de appartementen. Deze duurzame mix zorgt voor een prettig leefklimaat.

Wonen en werken gaan hand in hand

Onder de appartementen, op de begane grond, worden vier commerciële ruimtes gerealiseerd. Deze vier ruimtes aan de Taagdreef kunnen worden gehuurd door lokale ondernemers. Daarnaast krijgt hier de buurtvader zijn nieuwe ontmoetingsplek. 

De buurtvader

Voor de sociale controle in de wijk is er de buurtvader. Een bekend gezicht in de buurt en nu gehuisvest in twee garageboxen. Eén box om fietsen te repareren, de andere om binnen te lopen voor een praatje of om elkaar te helpen. Vind je de buurtvader hier niet, grote kans dat je hem dan in de wijk tegenkomt. Hem ontgaat niks en is het nodig, dan spreekt hij buurtbewoners aan op gedrag. De buurtvader blijft, alleen dan vanuit zijn nieuwe ontmoetingsplek op de begane grond aan de Taagdreef.

Samenwerking BPD

In de Utrechtse wijk Overvecht werken Woningcorporatie Woonin, BPD Ontwikkeling, BPD Woningfonds en de gemeente Utrecht samen aan De Mix. In Overvecht zijn oude huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor duurzame middenhuurwoningen. Het bijzondere in dit gezamenlijke plan is dat er in de stad geen sociale woningen verdwijnen. De 80 sociale huurwoningen uit de jaren '60 die zijn gesloopt in dit deel van Overvecht, komen terug op andere plekken in de stad.

In 8 stappen naar jouw droomwoning

Swipe horizontaal om alle fases te bekijken

Zie jij jezelf hier al wonen?
Meld je aan en blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwappartement in De Mix? Meld je dan via onderstaand formulier aan als belangstellende. Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Voorbeeld: 1234AB
Voorbeeld: 23
Voorbeeld: A
Contactgegevens
Voorbeeld: naam@domein.nl
Voorbeeld: 0612345678
Voorbeeld: 053 1234567
Aanmelden
Afronden