13 juni 2023

BPD en Woonin creëren verbinding en ontmoeting in 'De Mix' in Utrecht Overvecht

Elkaar ontmoeten, prettig en gezond leven en duurzaam en betaalbaar wonen. Woningbouwproject De Mix in Utrecht Overvecht heeft het allemaal. BPD, woningcorporatie Woonin en de gemeente Utrecht sloegen de handen ineen en startten een geslaagde samenwerking. ‘Als het niet van de bewoners zelf is, dan werkt het ook niet’

11 april 2022

Sfeerverslag pleinsessie de Mix 9 maart 2022

Buurtbewoners die in een voorzichtig lentezonnetje bijpraten onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Een grote groep kinderen die aan het spelen is op het centrale plein. Even leek het wel of de plannen voor een groen plein, waar je elkaar kunt ontmoeten en spelen voor de Camera Obscurabuurt, al waren uitgevoerd. Helaas moeten we daar nog even op wachten, maar de start van de uitvoering is nu wel echt in zicht.

14 december 2020

Uitruil leidt tot meer middenhuur in Overvecht en meer sociale huur in Utrecht

Het plan voor de herontwikkeling bij de Camera Obscuradreef in Overvecht is vrijgegeven voor inspraak. Er komen 180 middenhuurwoningen op de plek waar nu 80 sociale huurwoningen staan. Elders in de stad komen hier 135 sociale huurwoningen voor terug. Dat zijn gebiedsontwikkelaar BPD, woningcorporatie Mitros en de gemeente Utrecht overeengekomen. Het is de eerste keer dat zo’n uitruil plaatsvindt om te komen tot een betere verdeling van sociale huur en tot gemengdere wijken.