FAQ

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over het project. Over inschrijving en planning, voorwaarden, afwerking en inrichting en extra’s. Het is nu nog niet mogelijk om contact op te nemen met een makelaar. Er wordt in een later stadium een makelaar met contactgevens aan het project toegevoegd.

Algemeen

Zodra de verhuur is gestart kun je online inschrijven voor de woning van jouw voorkeur. Je kunt dan het aanbod bekijken via het menu bovenaan de pagina. Kies voor de woningzoeker of voor het totaaloverzicht om de details van de woningen te bekijken. Als je een account hebt aangemaakt, krijg jij als eerste te horen wanneer de inschrijving start!

Momenteel kun je een account aanmaken en daar je woonwensen invullen.

Op de homepagina van de website staat een huurprijsrange weergeven. Dit is een minimale en maximale schatting van de huurprijzen van de woningen tijdens de oplevering van het project. Wij maken deze inschatting omdat huurprijzen ieder jaar worden geïndexeerd. Door de huurprijzen in te schatten op het moment van oplevering, worden de huurprijs indexaties per jaar in de schatting meegenomen. Op het moment dat de verhuur start, worden de definitieve huurprijzen per woning bekend.

BPD Woningfonds verhuurt appartementen in de middenhuur op basis van het woonbeleid middenhuur van de Gemeente Utrecht. BPD Woningfonds verhuurt appartementen in verschillende prijsklassen passend bij de doelgroep van huurders met een maximaal jaarinkomen bij eenpersoonshuishouden van € 69.951 en bij meerpersoonshuishoudens € 82.669.

Wij hanteren een inkomensnorm om je minimale inkomen te berekenen. Je bruto inkomen dient minimaal 3,5 a 4 keer de maandhuur te zijn.

1 contractant 3,5 x de kale maandhuur
2 contractanten Gezamenlijk inkomen 3,5 x de kale maandhuur
Gepensioneerden      3,5 x de kale maandhuur


Let op: De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. Een middeninkomen van een huishouden is bij een eenpersoonshuishouden niet hoger dan € 69.951 en bij een meerpersoonshuishouden € 82.669. Dit zijn voorwaarden van de Gemeente Utrecht.

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden opgeleverd met een moderne badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning. De plattegronden worden gepubliceerd zodra de verhuur start.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen eruit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die je niet in de woning terugvindt bij de oplevering. Het is voorlopig niet mogelijk om de woning te bezichtigen, omdat de woningen op dit moment in aanbouw zijn. Je kunt natuurlijk wel even langs de locatie rijden, de woningen zijn zichtbaar vanaf de openbare weg.

Wij benadrukken dat je de woning accepteert en het huurcontract tekent vanaf de plattegrond. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de foto, plattegrond en advertentie.

De verwachte oplevering van de woningen is in het eerste kwartaal van 2025. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de verhuur start? Blijf dan op de hoogte via deze pagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een update en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Toetsing & inkomen

  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit, een geldig legitimatiebewijs van de Europese Unie of van een Europese Economische Ruimte of een geldige verblijfsvergunning
  • Het inkomen van het huishouden is bij een eenpersoonshuishouden niet hoger dan € 69.951 en bij een meerpersoonshuishouden € 82.669.

Het tweede inkomen kan voor 100% worden bijgeteld. Wij verhuren enkel aan huishoudens met een duurzame relatie. Het is dus niet toegestaan om een woning te delen met iemand waarmee je geen duurzame relatie hebt.

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren.

Nee, voor deze woningen is het niet mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

Inschrijven

Er zijn twee verschillende momenten om documenten aan te leveren, namelijk tijdens de inschrijving (bij start verhuur) en na de toewijzing (als je bent geselecteerd voor een woning). De documenten die je moet aanleveren zijn afhankelijk per arbeidssituatie en woonsituatie. De aanlevering van documentatie gaat via Datakeeper. Hier volgt later meer informatie over.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn/is geen bemiddelingskosten/courtage.

Als de verhuur is gestart vind je de inschrijving in jouw account. Via de button: inschrijven of inloggen kom je in jouw account. Binnen deze beveiligde digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een woning. Als je een account hebt aangemaakt, word je op de hoogte gehouden van de start verhuur van De Mix Utrecht.

De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. De maximale inkomensgrens (jaarinkomen) voor de woningen is € 69.951 bij een eenpersoonshuishouden en  € 82.669 bij een meerpersoonshuishouden. Deze inkomensnorm is gebaseerd op het actieplan middenhuur Utrecht. Voor dit project is verhuurder door gemeente verplicht de woningen te verhuren aan deze inkomensgrens.

Aan de hand van de inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, gaan wij een lotingsysteem toepassen.

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan je is toegewezen. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Huren

Het is helaas niet toegestaan om de woningen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Ja, je hebt een huisvestingsvergunnig nodig om te huren bij De Mix. Dit is een voorwaarden voor het huren van een middenhuur woning in de gemeente Utrecht. Voorwaarden van de huisvestingsvergunning kun je hier vinden: https://www.hetvierdehuis.nl/utrecht/. Een huisvestingsvergunning kan je pas aanvragen zodra je een huurovereenkomst hebt getekend bij De Mix.

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Daarbij geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Je trouwe viervoeter of gezellige kat neem je natuurlijk graag mee naar je nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt aan de woning.

Kwaliteit en voorzieningen

Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met een neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die je in een handomdraai aan jouw eigen stijl aanpast.  

Er wordt een complete keuken geplaatst. Dat wil zeggen een witte keuken, met een zwart composiet of kunstof aanrechtblad en alle keukenapparatuur; koelkast met vriesvak, vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap en combi magnetron.

De badkamer is modern afgewerkt met een indeling conform plattegrond.

De vloeren worden kaal opgeleverd en er zijn ook geen plinten aangebracht zodat je vrij bent in de keuze van een vloer. Je dient deze zelf te voorzien van een voor vloerverwarming geschikte vloerbedekking. Wanneer je een huurovereenkomst ondertekend ontvang je vrijblijvend een aanbieding van een stoffeerder. Hier mag je erop vertrouwen dat je een scherpe prijs krijgt aangeboden met een vloer die volledig voldoet aan alle bouweisen.

Jouw woning is uitgerust met een duurzaam klimaatsysteem. Je woning wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp. De warmtepomp in je woning verbruikt stroom voor warm tapwater en om je huis te kunnen verwarmen en koelen. Elke woning beschikt over een individuele warmtepomp die boven op het dak staat. Het is een lucht/water warmtepomp die elektriciteit gebruikt.  Zo kun je zorgeloos genieten van je nieuwe appartement in De Mix!

De appartementen hebben geen privé parkeerplaatsen. In de wijk kun je momenteel openbaar parkeren.

Er is een gezamenlijke fietsenstalling aanwezig. Ieder huishouden heeft hier de mogelijkheid om max 3 fietsen te stallen. 

Elke woning beschikt over een inpandige berging gelegen in de woning. De bergingen verschillen per woning in afmeting. Raadpleeg de plattegrond voor de afmetingen. De woningen beschikken niet over een externe berging.

De lage temperatuurverwarming wordt uitgerust met naregeling voor de woonkamer en hoofdslaapkamer.

De woningen worden voorzien van een WTW (warmte terug win) systeem CO2 gestuurd.

De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Dat betekent dat een vloerafwerking zoals laminaat, tapijt of PVC niet teveel warmte weerstand mag geven. De richtlijnen zijn:


-    Vloeren los en zwevend van de wanden leggen
-    Vloeren niet verlijmen
-    Dunne ondervloer (folie) geschikt voor vloerverwarming gebruiken

Er zit een wasmachine-aansluiting in de inpandige berging.

Er zijn geen privé parkeerplaatsen, dus je kunt ook geen laadpaal plaatsen. Raadpleeg de gemeente voor openbare laadvoorzieningen in de buurt. Er komen stopcontacten in de gezamenlijke fietsenstalling. 1 stopcontact per huishouden.

Zie jij jezelf hier al wonen?
Meld je aan en blijf op de hoogte

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwappartement in De Mix? Meld je dan via onderstaand formulier aan als belangstellende. Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Voorbeeld: 1234AB
Voorbeeld: 23
Voorbeeld: A
Contactgegevens
Voorbeeld: naam@domein.nl
Voorbeeld: 0612345678
Voorbeeld: 053 1234567
Aanmelden
Afronden